Lokakuun tapahtumia

Edellisestä blogipäivityksestä onkin ehtinyt kulua jo reilu kuukausi ja sillä välin talolla onkin ehtinyt tapahtua yhtä jos toista mielenkiintoista.

Perjantaina 9.10. suoritettiin kolmas valu, jonka jälkeen talon anturat ja sokkeli alkoivatkin olla valmiita, lukuunottammatta talon kyljessä ammottavaa aukkoa. 

Seuraavalla viikolla jatkettiin kellarin syventämistä ja ulkopuolella viimeisteltiin salaojia sekä salaojakaivoja. Lauantaina 17.10. työmaalle saatiin huopamies tekemään ulkopuolisia eristyksiä ja samana päivänä pihamaalta ajettiin myös useampi kuorma savimaata pois.

Jälleen vierähti viikko eteenpäin ja nyt työmiehet pääsivät iskemään patolevyä bitumihuovan päälle. Tämän jälkeen pääsimme vihdosta viimein täyttämään talon ympärystää sekä asentamaan sadevesiviemäreitä. Myös pihan ajotie sai tässä yhteydessä kyytiä eli savimaata kaavittiin runsaasti pois, pohjalle asennettiin suodatinkangas ja päälle ajettiin mursketta. Johan loppui liejussa kävely!

Kuun viimeisinä päivinä talon kellari nieli sisäänsä styrokseristeet ja lattian valuun asennettavat metalliverkot. Verkkoja ei tosin vielä asennettu, koska sitä ennen pitää asentaa viemärit ja vesijohdot.

Vastaa