Hormeista osa 2

Torstaina päätin sitten kaivaa esille kiukaan hormin, jonka olimme päättäneet ottaa takan käyttöön. Laajensin ensin olemassa olevaa aukkoa sivusuunnassa, mikä oli helppoa kohdallaan olleen tyhjän jätön takia. Näin sain hormin toisen rivin nopeasti näkyviin. Hiukan myöhemmin päivällä, yhdessä isäni kanssa, mittasimme vielä oletetun kiukaan hormin kohdan ja kävimme käsiksi toisen rivin muuraukseen. Mittauksemme osuikin oikeaan eli puhkaisimme nopeasti reiän savuhormiin. Ennen kuin soitimme uudemman kerran palotarkastajan visiitille, niin halusimme tarkistaa vielä itse, että kaikki on kunnossa eli hormi todellakin menee saunaan. Kokeilimme rassata hormia niin ylhäältä kuin alhaaltakin, mutta mitään ei näkynyt missään päässä. Jäimme sitten hetkeksi tuumailemaan, että mikä tässä nyt mättää… Olisikohan tämä nyt kuitenkin sitten tämä vanhassa hormikartassa ole leivinuunin hormi, pakko olla. Mutta tämäkin on oikeastaan vielä vähän liian reunassa, mutta jos tämä on todellakin tuo leivinuunin hormi, heti seuraava on se kiuas ja se olisi todellakin passelissa kohdassa. Joten ei muuta kuin reikää laajentamaan edessä ja sitten uutta reikää myös toiseen riviin.  Ja heti tärppäsi eli osuimme todellakin hormiin ja pian olimmekin tutkimassa olisiko tämä viimeinkin se oikea. Ja kyllä pienoisen uurastuksen jälkeen saimme yhteyden saunan ja olohuoneen välille.

Vastaa