Lisää kaivureita paikan päälle

Jottei koneista tulisi pulaa, niin talolle saapui vielä 2 kaivuria lisää…

… ja talon seinään ilmestyi aukko, josta pienemmät kaivurit saatiin sisään ja vanha öljysäiliö ulos. Öljysäiliössä oli vielä sattumoisin 3/4 säiliöllistä öljyä, joten se piti pumpata ensin pois. Nähtävästi insinöörimme osaa laskea, koska kulkuaukosta mahtui ihan hyvin koneet sisään ja säiliö pois… ja kaivurit jopa mahtuivat kellariin myös korkeuden puolesta 😉

Vajaa viikko ahkeraa kaivuuta ja lopputuloksena aukkoja seinien alla… Talo kököttää nyt vain n. 2/3 osalla perustuksistaan ja välissä on kissanmentävä (ja vähän isommankin olion) tyhjä kohta… kissoja onkin jo kuulemma nähty kuljeskelemassa sisällä…

Uuden seinävalun alle tärytetään ensin soraa tiiviiksi ja sen jälkeen valukehikot ja itse valu. Sitten onkin kellarissa hiljainen hetki betonin kuivumista odotellessa.

Yläkerroksissa seinien purku jatkuu ja siistiä pellavaa paljastuu lisää esiin. Väliseinissä ja yläkerran seinissä näyttää olevan purua, joka päätettiin poistaa ja laittaa villaa tilalle. Pitkän pohdinnan tuloksena päätetttiin alakerran pellavaseiniin laittaa lisäeristeeksi uretaanilevyt ja pintaan kyprokki ja maali tai tapetti.

Vastaa