Tammikuun tilannepäivitys

Edellisestä blogipäivityksestä onkin jo ehtinyt vierähtää aikaa, joten nyt lienee jo korkea aika selostaa hieman mitä remonttirintamalla on tapahtunut.

Kellari
Joulukuun alkupuolella kellarin lattia alkoi olla valmiina valua varten eli lattia oli eristetty, viemärit ja vesijohdot vedetty, tarvittavat laatan alla kulkevat sähköjohtojen suojaputket asennettu, eristeen päälle oli myös levitetty verkko sekä lattialämmitysputket. Varsinainen valu tehtiin 16. päivä. Jo seuraavan päivänä pääsimme ihmettelemään, oliko valu onnistunut ja ainakin kaadot näyttivät olevan melkein jo kohdallaan, sekä muutenkin kaikki näytti ihan hyvältä.  Mutta tokihan jotakin piti mennä pieleen, ainaskin pikkasen, eihän tämä muuten olisi rakennushommaa. Saunassa kiukaalle tulevan sähköjohdon suojaputki oli sitten varmuuden vuoksi päätetty valaa laatan sisään!

Jo ennen vuoden vaihdetta pääsimme testamaan eristeiden asennusta kellarin ulkoseiniin. Seiniin tulee 100mm alumiinipintainen uretaanilevy joka kiinnitetään betoniseinään pikanauloilla. Asennustyöt jatkuivat heti uuden vuoden jälkeen ja saimmekin suhteellisen nopeassa tahdissa eristettyä kadunpuoleisen seinän ja tulevan öljysäiliötilan takaseinän, seuraavaksi siirryimme eristämään saunaa ja pesuhuonetta.

Vastaa