Laa.. laa.. laattoja

Oma panokseni remonttihankkeeseen keskittyi tammikuussa laattojen etsiskelyyn. Laattamyymälöitä tuntuisi äkkiseltään olevan joka kadun kulmassa, rautakauppojen laattaosastojen lisäksi. Mutta kun sitten lähtee ostoksille, huomaa, ettei liikkeitä niin kovasti olekaan. Sama pätee itse laattavalikoimaan: malleja ja värejä on vaikka minkälaisia, mutta jos etsii esim. vaaleaa (mutta ei keltaista, valkoista tai harmaata) keittiöön sopivaa lattialaattaa, niin huomaa ettei vaihtoehtoja juuri olekaan.

Kylpyhuoneen seinien valkoiset ”peruslaatat” löytyi jo joulukuun alussa RTV:stä edukkaaseen hintaan, joten niihin sopivat lattialaatat ja tehostemosaiikit olivat ensin työn alla. Etsiskelimme lattiaan tummaa harmaata ”kymppikymppiä”  ja samalla vilkuilimme mosaiikkeja. Näissä molemmissa valikoima oli melkoinen. Samalla katseltiin myös takan pintaan sopivaa valkoista isoa laattaa, joka sitten osoittautuikin hankalammaksi hankinnaksi. Haalittiin joitakin mallikappaleita liikkeistä mukaan ja eikun talolle niitä ihmettelemään. Napattiin vielä samalla mukaan Iskusta keittiökaappien ovet takkalaatan rinnalla vertailtavaksi. Talolla todettiin, että vain yksi Vehoniemen laattamyymälän (on muuten hyvä liike!) lattialaatta oli kohtuullisen hyvä ja päätettiin samantien tilata sitä kellarikerroksen märkätiloihin. Tosin kyseinen laatta ei sopinut aulatilan laminaattiehdokkaaseen, joten laminaatti meni sitten uudelleen hakuun. Takkaan valitsimme näytteistä toisen, puhtaan valkoisen isohkon laatan. 

Seuraavalla laattojenhakukierroksella keskityttiin etsiskelemään keittiön lattiaan sopivaa laattaa, joka sopisi olohuoneen parkettiin. Ensin etsimme tummahkoja harmaita ja rusehtavia, kunnes sisustussuunnittelijamme oikaisi käsityksiämme värisävyistä vaaleampaan suuntaan. Eikun uudelleen etsiskelemään vaaleampia laattoja ja taas muutama mallikappale kainalossa talolle. Ja tietysti myös kaapinovet uudelle katselmukselle taas Iskusta mukaan. Onneksi laattaehdokkaista yksi todettiin pienen pohdinnan jälkeen yksimielisesti parhaaksi ja päätettiin tilata sitä keittiöön ja eteiseen Laattakeskuksesta.

Vielä pitäisi löytää mosaiikkilaattaa tehosteeksi kylppäriin sekä vessoihin lattia- ja seinälaatat sekä yläkerran suihkutilan laatat. Yksi kohtuullisen hyvä mosaiikki löytyikin jo, mutta hinta vaan on sen verran hirveä, että täytyy kaivaa muita vaihtoehtoja jostain esiin… tosin voisin ennustaa, että hommassa käy kuitenkin niin kuin yleensä, eli päädytään lopulta sikakalliiseen ekaan vaihtoehtoon. Olisihan se sentään Muranon lasitehtaan lasimosaiikkia… 😉

Vastaa