Helmikuun kiireitä

Pakkasen paukkuessa ulkona, sisällä talossa piti kiirettä. Talolla hääräsi parhaimmillaan 7 vierasta (2 timpuria, 1 putkari, 1 muurari, 2 ilmastointiasentajaa, 1 työnjohtaja) ja 2 omaa haalarihemmoa samalla kertaa, siinä meinasi jo porukka kompastua toisiinsa. Mutta tuo oli vain tilapäinen häiriö, onneksi tilanne siitä rauhoittui normaaliin 4 henkilön päivätahtiin. Työkin edistyy siis huimaa vauhtia ja eristys alkaa olla nyt hyvällä mallilla ja ilmastointi- ja viemäriputkiakin risteilee sinne tänne. Putkivetojen kanssa onkin pitänyt vähän raapia päätään, vanhaan taloon kun ei ole suunniteltu ihan noin paljon putkivetoja. Onneksi vain yläkerran yhteen huoneeseen pitää rakentaa yksi ylimääräinen kotelointi putkien piilottamiseksi, loput on saatu jemmattua joko seinien väliin, lattioiden alle tai komeroiden puolelle.

Yläkerran vessaa pyöriteltiin paperilla innokkaasti, kun oikeaa pöntön, altaan ja kaappien sijoittelua ei meinannut löytyä. Lopulta päädyttiin isontamaan huonetta hiukan ja siirtämään kaikki edellä mainut alkuperäisestä poikkevaan kohtaan. Allekirjoittanut kävi tämän kertomassa eräänä aamuna työmaalla ja siitäkös putkari ja timpuri riemastuivat! No, onneksi sentään työt oli vielä siinä vaiheessa, että vain pari viemäriä piti siirtää. Tällä kertaa ehdin myös ajoissa hätiin jakotukin suhteen, se kun oli tulossa ihan ”väärään” kohtaan. Nyt saadaan sekin sullottua kaapin sisään piiloon. (Toisin kuin kellarissa, jossa se kökötti keskellä pyykinkuivaushuonetta -> seurauksena se, että ei ole enää pyykinkuivaushuonetta….!!)

Teknisten hommien edistyessä kiertelimme jälleen kerran innokkaasti laattakaupoilla. Pitkällisen edestakaisin juoksemisen lopputuloksena meillä on nyt tilattuna kaikki laatat lukuunottamatta 1. kerroksen vessaa, mutta siihenkin laatta on jo valittu, odotellaan vain lopullisia huoneen mittoja. Mosaiikissakaan ei tarvinnut päätyä siihen kaupan kalleimpaan, vaan paras oli kerrankin kohtuuhintainen 😉 Valittiin violetin ja viininpunaisen sävyinen lasimosaiikki, jolla tehdään tehosteraidat seiniin sekä poreammeen lähelle hyllyt. Samalla päätettiin luopua ajtuksesta laatoittaa poreammeelle etuseinä, vaan tehdään nyt vain nuo tehosteet ja amme saa olla kulmassa sellaisenaan. Yläkerran vessaan löytyi ihana luumunpunainen ”Halla” Pukkilasta ja sillä teemme yhden tehosteseinän. Muihin seiniin saatiin sopivasti K-Raudan  tarjouksesta 30×60 valkoinen seinälaatta. Lattia laitetaan valkoisella ja saumataan epoksilaastilla likaantumisen estämiseksi. 1.kerroksen vessaan on ajateltu mokkaruskeaa lattiaa ja samaa laattaa isompana wc-istuimen taakse.

Laattojen lisäksi silmäiltiin saunan materiaaleja. Ajatus on laittaa tummat seinät ja vaaleat lauteet. Ja mitä valmiimpaa tavaraa, sen parempi 😉 Valmiiksi käsiteltyä paneeliakin on siis tarjollla, mutta kunhan päästään värisävyistä yksimielisyyteen, niin ratkeaa sekin otetaanko valmiiksi käsiteltyä vai urakoiko allekirjoittanu paneelien kimpussa yhden viikonlopun (ainakin).

Vastaa