Pääsiäispuuhia

Pääsiäisen työlistalle otimme saunan paneeleiden käsittelyn. Halusimme saunaan tummat seinät ja katon ja vaaleammat lauteet. Ensin etsiskelimme valmiista paneelivaihtoehdoista sopivan tummaksi sävytettyjä, mutta vaihtoehtoina oli joko savunharmaata tai lähes mustaa ruskeaa, joka kellaritiloissa olisi näyttänyt mustalta. Päädyimme siis ostamaan peruskuusipaneelia ja värjäämään sen itse ennen seinään kiinnittämistä. N. 250 metriä paneelia hankittiin ennen pääsiäistä ja samoin käsittelyaine (sävynä venge).

Pitkäperjantaina alkoi sitten urakka. Käsittely tehtiin kertaalleen paaneleiden takapuolelta ja kahteen kertaan päältä. Hommaa hankaloitti se, että vaikkakin talo on vielä ilman varsinaisia väliseiniä, niin silti pitkien paneeleiden kuivumistilaa ei hirmuisesti ollut. Tulevaan keittiöön ja työhuoneeseen rakenneltiin 2-kerroksiset ”kuivaustelineet”, joille sitten saatiin kerralla vaakatasoon kuivumaan n. puolet kaikista paneeleista ja olohuoneen rakenneltiin paikka pensselöintii, jossa mahduttiin työskentelemään 2 hengen voimin. Urakkaa käytiin tekemässä joka päivä ja välillä pariinkin kertaan päivän aikana pääsiäismunien ja mämminsyönnin lomassa. Lopputuloksena 2. pääsiäispäivän iltana saatiin kuivat, käsitellyt paneelit kasalle odottamaan seiniin naputtelua. Ja mikäs se mukavampaa kuin palata ”oikeisiin töihin” parantelemaan kipeytyneitä paikkoja 😉

Vastaa