Keittiö

Keittiö tuli paikanpäälle sovitusti juhannuksen jälkeen ja keittiöasentaja sitten seuraavana päivänä. Vajaat pari päivää kului asentajalta ja keittiö alkoi olla kuosissaan. Asentajan lähdettyä alkoikin sitten pään raapiminen… ilmeisesti yksi kaapiston taustaseinä oli vinossa ja näin ollen myös koko kaappirivistö oli vinossa. Eipä tuo kovasti olisi muuten haitannut, mutta kun laattalattian saumakohta sattui juuri kaapiston eteen, niin kaappirivin toinen pää oli saumakohdan päällä ja toinen pää huimasti siitä erillään. Joten vinous pisti siis heti silmään. Pähkäiltiin aikamme mitä asialle voisi tehdä ja todettiin, että kokeillaan oikaista vain sokkeli, josko sillä huijattaisiin katsojaa sen verran, että vinoutta ei enää huomaisi.

Yllättäen myös yksi kaapinovi puuttui kokonaan, joten eikun odottamaan sitä. Lisäksi sähköpistorasioiden kanssa oli sattunut pieni moka: yksi pistorasia oli sijoitettu hellan takana olevan kivilevyn alle puoliksi… eihän kukaan siinä vaiheessa kun levy tilattiin korkeampana, enää muistanut, että siellä joku pistorasia on piirrettynä… Nostimme pöytälevyä myös muualta seinälle n. 10 cm verran ja eikös päätykohdan pala ollut näkyvästä reunastaan hiomatta. Eli sekin jäi odottamaan korjausta.

Uusi asennuskierros tuli sitten muutaman päivän sisään kun puuttuva ovi saatiin paikalle. Asentaja asensi oven ja suoristi kaappirivistön sokkelin. Ja taas pähkäiltiin lopputulosta. Kaappirivi ei edelleenkään näyttänyt hyvältä. Soittelin Iskuun myyjälle ja pohdittiin asiaa. Lopputuloksena päätettiin, että asentaja tulee vielä kerran oikaisemaan kaappirivin kokonaisuudessaan.

Kolmas asennuskierros käyntiin ja sen lopputulemana kaappirivistö on kohtuullisen hyvä. Asentajakin jo meinasi kyllä vähän hermostua kun samalla oltiin vähän reklamoitu asennuslaskusta, mutta lopputulos kuitenkin saatiin kuntoon näiltä osin ja viimeisin asennusmaksu meni Iskun piikkiin.

Jossain vaiheessa kesää saatiin sitten putkimies paikalle laittamaan keittiön hana ja putkitukset kuntoon. Siinä yhteydessä sitten todetiin, että altaan alalaatikko ei enää mahdu menemään kiinnni. Ja eikun soittelemaan taas Iskulle. Kesälomat sotki pahasti hommia, joten nyt syyskuun toisella viikolla odottelemme edelleen uutta allaslaatikkoa sekä yhtä seinäkiveä, joka tosin jo tuli hionnasta, mutta yllätys yllätys, hiottuna oli väärä reuna!

Lopputulemana voi sanoa, että keittiö itsessään on kyllä aika onnistunut, mutta kaikenlainen ylimääräinen hässäkkä alkoi närästää, sekä myös myyjämme huolimattomuus asioiden hoidossa. Mutta ehkä tämä tästä jouluun mennessä….

Vastaa