Aihearkisto: 1. Kerros

Keittiö

Keittiö tuli paikanpäälle sovitusti juhannuksen jälkeen ja keittiöasentaja sitten seuraavana päivänä. Vajaat pari päivää kului asentajalta ja keittiö alkoi olla kuosissaan. Asentajan lähdettyä alkoikin sitten pään raapiminen… ilmeisesti yksi kaapiston taustaseinä oli vinossa ja näin ollen myös koko kaappirivistö oli vinossa. Eipä tuo kovasti olisi muuten haitannut, mutta kun laattalattian saumakohta sattui juuri kaapiston eteen, niin kaappirivin toinen pää oli saumakohdan päällä ja toinen pää huimasti siitä erillään. Joten vinous pisti siis heti silmään. Pähkäiltiin aikamme mitä asialle voisi tehdä ja todettiin, että kokeillaan oikaista vain sokkeli, josko sillä huijattaisiin katsojaa sen verran, että vinoutta ei enää huomaisi.

Yllättäen myös yksi kaapinovi puuttui kokonaan, joten eikun odottamaan sitä. Lisäksi sähköpistorasioiden kanssa oli sattunut pieni moka: yksi pistorasia oli sijoitettu hellan takana olevan kivilevyn alle puoliksi… eihän kukaan siinä vaiheessa kun levy tilattiin korkeampana, enää muistanut, että siellä joku pistorasia on piirrettynä… Nostimme pöytälevyä myös muualta seinälle n. 10 cm verran ja eikös päätykohdan pala ollut näkyvästä reunastaan hiomatta. Eli sekin jäi odottamaan korjausta.

Uusi asennuskierros tuli sitten muutaman päivän sisään kun puuttuva ovi saatiin paikalle. Asentaja asensi oven ja suoristi kaappirivistön sokkelin. Ja taas pähkäiltiin lopputulosta. Kaappirivi ei edelleenkään näyttänyt hyvältä. Soittelin Iskuun myyjälle ja pohdittiin asiaa. Lopputuloksena päätettiin, että asentaja tulee vielä kerran oikaisemaan kaappirivin kokonaisuudessaan.

Kolmas asennuskierros käyntiin ja sen lopputulemana kaappirivistö on kohtuullisen hyvä. Asentajakin jo meinasi kyllä vähän hermostua kun samalla oltiin vähän reklamoitu asennuslaskusta, mutta lopputulos kuitenkin saatiin kuntoon näiltä osin ja viimeisin asennusmaksu meni Iskun piikkiin.

Jossain vaiheessa kesää saatiin sitten putkimies paikalle laittamaan keittiön hana ja putkitukset kuntoon. Siinä yhteydessä sitten todetiin, että altaan alalaatikko ei enää mahdu menemään kiinnni. Ja eikun soittelemaan taas Iskulle. Kesälomat sotki pahasti hommia, joten nyt syyskuun toisella viikolla odottelemme edelleen uutta allaslaatikkoa sekä yhtä seinäkiveä, joka tosin jo tuli hionnasta, mutta yllätys yllätys, hiottuna oli väärä reuna!

Lopputulemana voi sanoa, että keittiö itsessään on kyllä aika onnistunut, mutta kaikenlainen ylimääräinen hässäkkä alkoi närästää, sekä myös myyjämme huolimattomuus asioiden hoidossa. Mutta ehkä tämä tästä jouluun mennessä….

Kuisti

Tähän mennessä remontti on sujunut suuremmitta yllätyksittä, joten jo oli aikakin, että jotain tulee eteen. Olimme jo toki huomanneet aikaisemmin, että kuistilla ja tarkemmin ottaen pääoven kohdalla on ollut kosteusvaurioita. Nyt kun oli sitten tarkoitus käydä kuistin kimppuun, niin kävi ilmi, että vauriot olivatkin odotettua suurempia. Itseasiassa suurin osa kuistin alaohjauspuista oli mätiä, samoin kuin ulkovuorauksen laudoitus alaosastaan. Joten oli aika löydä viisaat päät yhteen ja miettiä mitä teemme. 

Päädyimme loppujenlopuksi siihen, että kaikki ulkoseinät puretaan ja rakennettaan kokonaan uudelleen, mutta katto säästetään. Täytyykin sanoa, että tällä hetkellä kuisti näyttää sangen mielenkiintoiselta, sillä katto näyttää roikkuvan tyhjän päällä.

Katsotaan nyt mitä tästäkin tulee…

Tämmöistähän siitä sitten seurasi…

Työmaalla tapahtuu…

Jälleen kerran on kulunut tovi siitä, kun viimeksi olen ”ehtinyt” kirjoittamaan tänne remontin edistymisestä. Nyt siis lienee jo aika valottaa hieman tämän hetkistä tilannetta.

Kellari
Ulkoseinien osalta sauna, pesu-, öljysäiliö- sekä kodinhoitohuone on eristetty 10cm uretaanilevyllä. Eristämistä sen sijaan odottaa vielä puku- ja oleskeluhuone sekä ns. viinikellari/serverihuone. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan niin ensi viikolla olisi tarkoitus nakutella nuo puuttuvat tilat kuntoon. Tämän jälkeen timpurit pääsisivät koolaushommiin myös kellarissa.

Pesuhuoneessa eristyksen eteen on myös muurattu uudet seinät, jotka on myös tasoitettu. Myös muut pesuhuoneen seinät sekä oviaukot ovat käyneet läpi omat prosessinsa. Pesuhuone odottaa tällä hetkellä seinien vesieristämistä, jonka ajankohta selviää heti alkuviikosta.

Saunassa ulkoseinän puolelle on tulevan kiukaan kohdalle noussut myös muuraus, joka on tarkoitus laatoittaa ja myös vastakkainen muurinpuoleinen seinä on muurattu uuteen uskoon. Kaksi muuta seinää odottaa vielä toimenpiteitä eli toiseen tulee vain alumiinipaperi ja toiseen saunasatu jonka jälkeen seiniä pääsee koolaamaan paneeleita varten. Myös uudet laudesuunnitelmat on tilattu, kun lopulliset mitat ovat nyt valmistuneet.

Kellarin WC:n seinät on myös tasoitettu ja ovat maalia vaille valmiit.

1. krs
Tilanne tässä kerroksessa on sellainen, että kaikki ulkoseinät on eristetty ja niissä on myös peruskoolaukset valmiina, muutama rakonen tosin kaipaa vielä uretaanivaahtoa. Katto on muovitettu ja koolingit oikaistu. Tällä hetkellä työnalla on lattiakoolausten oikaisu ja tarpeellinen korjaus. Olohuoneeseen on saatu vahvistettu laatta, jonka päälle muurari on tällä hetkellä tekemässä takan runkoa. Toisin sanoen tässä kerroksessa kaikki näyttää olevan aika hyvin mallillaan.

2. krs
Toinen kerros onkin kokenut suuren muutoksen sitten viimeisimmän päivityksen. Itseasiassa tämäkin kerros alkaa olla jo aika hyvin mallillaan eli tarvittavat runkorakenteet on vahvistettu. Kaikki seinät on jo eristetty vähintään villalla ja osa myös uretaanilla, koolaukset on täälläkin valmiina. Kattopalkit on uusittu ja olemassa olevat rakenteet oikaistu, lisäksi yläpohja on myös eristetty uretaanilla. Myös lattian kohdalla on edistytty eli sekin on nyt vaaterissa, minkä lisäksi uudet väliseinät on saatu pystyyn.

Kokonaisuutena ajatellen kaikki rakennuksen viemärit, vesijohdot sekä IV-kanavistot saatu asennettua. 1. krs ja 2. krs odottavat siis harvalaidoitus- sekä lämmönluovutuslevyjen asennusta, jotta päästään asentamaan lattialämmitystä. IV-vetojen osalta rakennuksesta puuttuu vielä koneet sekä läpiviennit suurimmaksi osaksi.