Heinäkuun höyryjä

Heinäkuussa lomat sotki projektia ärsyttävästi. Putkari ja muurari lomailivat, lähes kaikki erikoisliikkeet lomailivat, kalustetehtaat lomailivat jne. jne. Onneksi sentään 2 timpuria touhusivat koko kesän talolla lähinnä pintoja tasoittaen ja maalaten. Itsekin lomailimme muutamia päiviä mökillä ja tietenkin asuntomessuilla Kuopiossa piti käydä katsomassa uusia ideoita. Asuntomessujen aikana taloon oli ilmestynyt uudet portaat 1. ja 2. kerroksen väliin. Muuten ihan hyvältä näytti, paitsi että portaan reisilankku kulki oviaikon päältä! Kas kun ei sitten sitä kukaan ollut aikaisemmin huomannut, esim. mittojen oton yhteydessä.?? Allekirjoittanut ei sitten tuota asiaa pystynyt nielemään, joten soittelin ensin asentajalle, joka myös mitat oli käynyt ottamassa. Asentajan kanssa puhelinkeskustelu meni eipäs-juupas -linjalle, joten siitä ei sanottavaa hyötyä ollut. Kuulemma oli asiakkaan vika, jos ei huomata kertoa ovesta, vaikka se näkyvissä olikin… No, soittelin sitten tehtaalle, jossa en heti tavoittanut omistajaa, mutta lähetin kuvauksen asiasta reklamaation muodossa sähköpostilla. Erinäisten keskustelujen ja valokuvien ottamisen ja lähettämisen lopputuloksena saimme reklamaatiohyvitystä 10% rappujen kokonaishinnasta. Reklamaatiorattaiden pyöriessä timpurit siirsivät oviaukkoa n. 50 cm sivummalle ja näin saatiin portaat menemään vain karmin päältä, muttei enää itse oviaukon. Harmillista tässä tietysti oli se, että sisäseinät olivat jo valmiina ja nyt piti taas repiä niitä auki ja paikata toista puolta! Lopputuloksena kuitenkin ovi on nyt itse asiassa paremmassa kohdassa kulkua ajatellen kuin ennen.

Heinäkuussa saimme myös saunan lauteet paikalleen. Niiden toimitus ja asennus oli kiitettävää tasoa ilman yllätyksiä ja kaikenlisäksi sauna on tosi onnistunut tummine seinäpaneeleineen ja tervaleppälauteineen!

Myös kylpyhuoneen puoli alkoi valmistua. Muurarille pään raapimista aiheuttanut valoseinämä alkoi muotoutua. Valoseinämä erottaa 2 suihkua toisistaan muodostaen vähän kolmikota muistuttavan seinän. Seinän päädyssä on lasitiilet, joiden takana on valot, joten seinä toimii samalla valaisimena. Ongelmana seinän tekemisessä oli lasitiilien liittäminen järkevästi laattaseinän jatkoksi,kun kaikki kulmat ovat muuta kuin suoria. Lopulta akryylilistojen ja ”tilkkeeksi” laitettujen laatanpalasten avulla seinä saatiin kuosiinsa ja riittävän tukevaksi. Aluksi ajateltiin valaista seinä kuiduilla lasitiilien takaa, mutta kun kuidut oli laitettu, niin todettiin niiden valoteho aivan liian vähäiseksi. Toiseksi vaihtoehdoksi löytyi kosteuden kestävää ledinauhaa, jota laitettiin kulkemaan koko korkeudelta lasitiilien reunassa. Ongelma tässä ratkaisussa oli saada taipuisa ledinauha roikkumaan edes jotenkin suorassa. Todettiin, että jotain pitää laittaa nauhan painoksi ja Mikko alkoikin nikkaroimaan painoa akryylilevystä, verkonpainoista ja ties mistä. Ensimmäinen harjoitelma irtosi tietenkin nauhasta ja putosi seinämän taakse! Siinä sitten rauhalliselta mieheltäkin meinasi hermo mennä sitä kalastellessa takaisin. Onneksi kalamiehen onni oli matkassa, ja isoilla ongenkoukuilla akryylipala ongittiin ylös! Toisella yrityksellä kiinnitettiin akryyli ja paino takuuvarmasti ledinauhaan ja saatiin ledit pujoteltua kohtuullisesti lasitiiliseinän taakse. Täytyy vain toivoa, ettei ledilamput kovin nopeasti pimene, muuten hankala nauhan vaihto on edessä. Täytyy kuitenkin sanoa, että harvassa kylpyhuoneessa on näin onnistunut ”valaisin”! Lopputuloksesta voi olla ylpeitä kaikki osalliset!

Vastaa