Syksyn satoa

Syksy hurahti ohi melkein huomaamatta. Elokuun lopussa saatiin talon 2 ylimpään kerrokseen käyttölupa, eli kuun vaihteessa päästiin muuttamaan sisään. Kellarikerros oli sen verran vaiheessa, että sille lupaa ei saatu. Tavarat pakettiin ja muutto päälle! Onneksi porukkaa oli mukavasti, joten ihan ylitsepääsemätön urakka tuo ei ollut.  Osa tavaroistakin odotti jo valmiina paketeissa edellisestä muutosta säilöttyinä.

Syksy kului enemmän ja vähemmän laatikoiden seassa elellessä. Vähitellen niitä onneksi alkoi vähenemään. Samalla jatkettiin töitä, tosin tahti hidastui huomattavasti, koska vakituiseen tekevät työmiehet siirtyivät muihin urakoihin. Viikonloppuisin fiksailtiin kaikenlaisia pikkujuttuja ja jatkettiin kellarin laittoa. Ensimmäisenä isona työvaiheena tehtiin kodinhoitohuone, jonka lattia laatoitettiin ja sen jälkeen asenneltiin kaapistot. Kaappien kanssa kuluikin mukavasti aikaa kun kasattiin ne itse pikkuosista. Mutta ihan toimiva siitä saatiin!

Lumentulon lähetessä tuli kiire tehdä ulkoraput. Väliaikaisena kulkureittinä toimineet ”lainaraput” purettiin ja saatiin yksi työmies paikalle pariksi viikoksi valamaan betonista raput ja samalla jatkamaan sisätöitä. Juuri ennen isomman lumimyräkän tuloa, saatiin raput valuun ja kuivumaankin. Kyllä nyt kelpaa kulkea!

Vastaa