Joulua odotellessa

Jouluksi uuteen kotiin! Hmm… tuttu sanonta! Meitäkin varoiteltiin, että ei kannata kiirehtiä tiettyyn hetkeen, eikä ainakaan jouluun. Tosin puhe oli silloin jo edellisestä joulusta! Talon hankinnasta ja remontin aloituksesta on melkein 1,5 vuotta. Vihdoin homma alkaa näyttää viittä vaille valmiilta. Viimeisiä viilauksia on tehty sinne tänne ja viimeisimpänä rypistyksenä tehtiin joulua edeltävänä viikkona ja viikonloppuna kellarin alaportaiden laatoitus ja laminaatin asennus. Laminaattia naputeltiin lattiaan ihan omin voimin ja kyllä siitä aika kiva sitten lopulta tuli! Valittiin Bauhausin tummanharmaa ”printtilaminaatti”.

Käytiin myös tilaamassa eteiseen liukuovikaappi sekä makuuhuoneeseen vaatekaapit. Niiden pitäisi olla haettavissa pari päivää ennen joulua, eli vielä on pieni rypistys niiden osalta tehtävänä ennen joulurauhan julistusta. Pitkällisen pähkäilyn ja hintavertailujen tuloksena päädyttiin hankkimaan nuo Keittiöjätistä. Testataan samalla näiden hinta-laatusuhdetta ja katsotaan sitten mistä tilataan muuallepäin taloa kaappeja. Aikaisemmin kellaritiloissa testattiin myös Ylöjärveläisen Pirkanmaan keittiötukun hinta-laatusuhdetta ja hinta oli halpa ja laatukin vähän sen mukainen sitten. Mutta kyllä ihan toimivat kaapit sieltäkin saatiin, muutamien pikkujuttujen takia tosin jouduttiin siellä asioimaan useampaan otteeseen kaappien asennusvaiheessa. Katotaan nyt sitten montako halvemman tason liikettä vielä tämän projektin puitteissa tullaan testaamaan… ehkä täytyykin kirjoittaa niistä sitten vertailu lopuksi 🙂

Joulua odotellessa, odottelemme vielä kellarin portaiden askelmien päälysteitä. Ostimme koivuista liimapuulevyä Bauhausista ja siitä on tarkoitus sahata päällysteen portaikkoon. Yläkerran portaat ovat wengen väriseksi sävytettyä koivua, joten nämäkin sävytetään sitten samaan sävyyn. Tuo kellariin menevä portaikko on kohtalaisen haasteellinen, koska lähes jokainen porras on eri kokoinen. Yksi tuttavamme lupautui tekemään askelmat ja kävikin tekemässä pahvisabluunat portaista. Katostaan nyt saadaanko näitäkin valmiiksi vielä ennen joulua.

Vastaa